„AZRA+“ - Akademija za roditelje A+

„AZRA+“ - Akademija za roditelje A+

psiholog

Ukupno članaka: 6

Ukupno pregleda: 31255

„AZRA+“ - Akademija za roditelje A+

psiholog

Je li dovoljno samo odlučiti i postati roditelj? Je li dovoljno primijeniti znanje koje smo stjecali “u prolazu” ili promatrajući naše roditelje i uspješnost njihovih odgojnih metoda nad nama samima? Je li tome dovoljno dodati dobronamjerne savjete i gotove recepte naših prijatelja, uz par nasumice odabranih knjiga o njezi i odgoju djece?

Velika je istina da se roditelji vrlo često u toj ulozi osjećaju nesigurnima, nemoćnima i nepripremljenima jer se prvobitna ideja o tome kako „biti roditelj“ uvelike razlikuje od stvarnosti.

Biti "tata i mama“ lijepo je, nadahnuto i kreativno iskustvo koje obogaćuje i ispunjava, no istina je i da je to najteži i najodgovorniji posao kojem treba predano i dugo biti posvećen.

Osim što je roditeljstvo samo po sebi vrlo izazovno, odvija se u društvenom okruženju koje se neprestano mijenja. Nekad su obitelji bile bliskije, razvodi su bili rijetki. Većina majki je ostajala kod kuće, dok su očevi zarađivali.

A danas? Danas slika realnosti uključuje prezaposlenost, razvode, cinične i agresivne junake TV serija i video igrica, nepoštivanje autoriteta, alkohol i nasilje. Statistike su neumoljive te nam, između ostalog, govore i koliko je teško biti roditelj. Od silne želje da odgoje savršeno sretnu, zadovoljnu i uspješnu djecu te udovolje svim zahtjevima i savjetima, roditelji se nerijetko izgube, preplavljeni razočaranjem, frustracijom i osjećajem krivnje.

Što mi, kao psiholozi, možemo učiniti? Kako pomoći roditeljima da dođu do svog rješenja te bolje razumiju ponašanja i potrebe vlastite djece?

Akademija za roditelje A+ je Ciklus edukativnih radionica koje će trajati od ožujka do lipnja 2018.g., na kojima će se roditelje educirati o navedenim temama i problematici. Opis svake pojedine radionice biti će dostupan u obliku članaka u sklopu Dinamikom portala.

Tea Bukvić, magistrica psihologije, oduvijek je imala samo jednu želju - učiniti svijet boljim dijeljenjem znanja. Još prije primanja diplome Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pružala je pomoć i podršku roditeljima i djeci te je neumorno radila na prevenciji neprihvatljivog ponašanja mladih volontirajući na Hrabrom telefonu.

Do sada je radno iskustvo stjecala u OŠ Ivan Filipović i XVIII. gimnaziji u Zagrebu, Kliničkom bolničkom centru - Rebro te Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin. Prošla je niz edukacija iz rada s djecom i osnovnih savjetodavnih tehnika. Aktualno je edukantica II. stupnja bihevioralno-kognitivnih psihoterapija.

Monika Melnjak, magistrica je psihologije, a radi kao pripravnica u Općoj bolnici Varaždin, na odjelu za pedijatriju. Prije pripravničkog staža kliničko iskustvo stjecala je na KBC Rijeka u Centru za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju, radeći s adolescentnom populacijom.

Tokom rada u bolnici susrela se s različitom problematikom kod djece i sudjelovala u brojnim savjetovanjima u odnosu roditelj - dijete. Stručna je suradnica u privatnom dječjem vrtiću "Ježići" Črešnjevo, gdje primarno radi na emocionalnom i socijalnom razvoju djece.

Najviše iskustva do sada stekla je na području emocionalnih poremećaja, poremećaja u ponašanju, poremećaja raspoloženja i pervazivnog razvojnog poremećaja. Završila je edukaciju „Različiti pristupi terapeutske igre u radu s djecom s teškoćama u razvoju“.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće