Biljana Stanković

Biljana Stanković

Psiholog


Ukupno članaka: 5

Ukupno pregleda: 14685

Društveni profili

Biljana Stanković

Psiholog

Rođena u Zagrebu, 1984 godine. Osnovnu školu, glazbenu školu i gimnaziju pohađala u Varaždinu. Diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu - predškolski odgoj i studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Mariboru. Završila dvogodišnju edukaciju iz teorije izbora, realitetne psihoterapije i kvalitetnog vođenja (The William Glasser Institute). Usavršavala se dodatno putem, treninga i radionica usmjerenih na područje razvojne psihologije , psihologije odgoja, obrazovanja i savjetovanja, mentalno zdravlje djece, emocionalnu inteligenciju te na područje edukacijske kineziologije. Redovito sudjeluje na stručnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu kao voditelj,sudionik ili organizator.

Autorica je suvremenih,inovativnih vrtićkih programa usmjerenih na stimulaciju senzomotorike i emocionalnog razvoja djece rane i predškolske dobi. Koordinatorica je međunarodnih europskih projekata usmjerenih na odgoj za održivi razvoj i ekološko djelovanje.

Tijekom i nakon studija, radno iskustvo stjecala je volontiranjem i radom u udrugama i ustanovama: Opća bolnica u Varaždinu (odjel za sveobuhvatnu psihijatrijsku zaštitu), Klinika za dječje bolesti Zagreb (poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju), Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Sada zaposlena u dječjem vrtiću Bajka, Varaždin na mjestu stručnog suradnika. U vrtiću potiče i osmišljava suvremen pristup odgoju i obrazovanju djece rane i predškolske dobi, razvija kompetencije odgojno obrazovnih radnika, pomaže roditelju i odgojitelju u usmjeravanju i preventivnom djelovanju prilikom odgoja djeteta, savjetuje roditelje i odgojitelje u procesu razvoja djeteta te vrši identifikaciju psihofizičkih osobina i razvojnih potreba djeteta.

logo bajka

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće