Ivana Klarić Ivančić

Ivana Klarić IvančićUkupno članaka: 1

Ukupno pregleda: 2155

Ivana Klarić Ivančić

Magistrirala sam 2011. godine na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu te stekla naziv magistra socijalne pedagogije, modul djeca i mladi. Radeći s djecom u osnovnoj školi prepoznala sam dosta djece koja pokazuju teškoće na socio- emocionalnom planu kao i nedostatak stručnjaka educiranih upravo za rad s takvom djecom. Ta spoznaja je utjecala na moje daljnje profesionalno djelovanje te me je potaknula da upišem niz edukacija iz rada s djecom, obiteljima i savjetodavnim tehnikama.

Tako sam upisala studij iz Realitetne terapije/Teorije izbora sa željom da postanem psihoterapeut. Trenutno sam na završnoj, petoj godini studija. Osim toga završila sam i dvogodišnju subspecijalizaciju za dječjeg terapeuta igrom. U sklopu te edukacije educirana sam iz raznih pristupa terapije igrom (filijalna terapija igrom, theraplay i obiteljska terapija igrom, korištenje različitih modaliteta terapije igrom (pijesak, priče, pokret, art terapija i drama) te integrativni model terapije igrom).

Dodatno sam završila edukaciju Child Centered Play Therapy (Terapija igrom usmjerena na dijete) u organizaciji International Academy Play Therapy & Psychosocial Italy, program Learn to play i procjenu dječje igre Chippa – Child-Initiated Pretend Play Assesment za djecu s teškoćama u razvoju.

Te i brojne druge edukacije osposobile su me za rad s djecom u dobi, uglavnom, od 3. do 12. godina koja imaju različite socioemocionalne probleme poput:

  • anksioznosti,
  • depresije,
  • poremećaja u ponašanju,
  • problemi u privrženosti ili socijalne teškoće
  • ili imaju stresne životne okolnosti poput: traume, bolesti, brakorazvoda roditelja, gubitka bliske osobe ili životinje, žalovanje, ovisnosti u obitelji.

2015.g. osnovala sam Kabinet za razvojnu procjenu i podršku Baseline, jedinu privatnu edukacijsku - rehabilitacijsku praksu u Dubrovniku. Stalno sam u potrazi za novim znanjima te se i dalje kontinuirano educiram, posebno se usmjerivši na psihoterapijski rad s djecom i mladima, kroz praćenje stručnih seminara, županijskih stručnih vijeća defektologa, konferencija, radionica za djecu sa socio- emocionalnim teškoćama i kroz praktični rad s namjenom osobnog rasta i profesionalnog razvoja.

Svi članci ovog autora

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće