Jelena  Sekovanić

Jelena Sekovanić


Ukupno članaka: 4

Ukupno pregleda: 1222

Jelena Sekovanić

Rođena sam 8. kolovoza 1980. u prelijepom gradu Varaždinu gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Daljnje školovanje nastavljam na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svojim književnim radom počela sam se baviti još u osnovnoj školi i otada pišem i objavljujem svoje radove u školskim listovima, “Varaždinskim vijestima” te mnogim drugim tiskanim i elektroničkim medijima. Kao dugogodišnja članica Varaždinskog književnog društva nastojim redovito objavljivati svoje radove i u varaždinskim književnim zbornicima. Ljubav prema pisanju omogućila mi je također članstvo i u Matici hrvatskoj.

Iako se u mom književnom stvaralaštvu mogu naći pokoja crtica, pjesma u prozi ili priča, za sada ostajem vjerna stihovima. Uz poeziju pišem i tekstove za uglazbiti od kojih su mnogi bili inspiracija nekolicini hrvatskih skladatelja što je rezultiralo članstvom u HDS ZAMPu.

Autorica sam triju objavljenih knjiga:

  • “Moje djetinjstvo kroz pjesme i priče” (pjesme, pripovijesti, zapisi, 1995.),
  • “Ljetni kofer” (zbirka pjesama, 1997.) i
  • “Prije novog buđenja” (zbirka pjesama, 2006.).

Otkrivši čari majčinstva, inspiraciju pronalazim i u svoja dva mala anđela.

Premda je moje književno stvaralaštvo isprepleteno s razdobljima mirovanja, strast za pisanjem učinila je da se dječački literarni pokušaji polako, s godinama, razvijaju u neke nove dimenzije bilježenja osjećaja i misli.

S ljubavlju pišem i stvaram svaki stih, svaki redak u nadi da će ostaviti svoj trag u vama, a vi pak svoj trag u mojim stihovima ili pričama.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i sl. Također koristimo i Google Analytics, koji sam, kao i mnoge druge stranice - koriste kolačiće.
Za više informacija pogledajte dokumente iz EU direktive za e-Privacy.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće