Jelena  Sekovanić

Jelena Sekovanić


Ukupno članaka: 14

Ukupno pregleda: 19548

Jelena Sekovanić

Rođena sam 8. kolovoza 1980. u prelijepom gradu Varaždinu gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Daljnje školovanje nastavljam na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svojim književnim radom počela sam se baviti još u osnovnoj školi i otada pišem i objavljujem svoje radove u školskim listovima, “Varaždinskim vijestima” te mnogim drugim tiskanim i elektroničkim medijima. Kao dugogodišnja članica Varaždinskog književnog društva nastojim redovito objavljivati svoje radove i u varaždinskim književnim zbornicima. Ljubav prema pisanju omogućila mi je također članstvo i u Matici hrvatskoj.

Iako se u mom književnom stvaralaštvu mogu naći pokoja crtica, pjesma u prozi ili priča, za sada ostajem vjerna stihovima. Uz poeziju pišem i tekstove za uglazbiti od kojih su mnogi bili inspiracija nekolicini hrvatskih skladatelja što je rezultiralo članstvom u HDS ZAMPu.

Autorica sam triju objavljenih knjiga:

  • “Moje djetinjstvo kroz pjesme i priče” (pjesme, pripovijesti, zapisi, 1995.),
  • “Ljetni kofer” (zbirka pjesama, 1997.) i
  • “Prije novog buđenja” (zbirka pjesama, 2006.).

Otkrivši čari majčinstva, inspiraciju pronalazim i u svoja dva mala anđela.

Premda je moje književno stvaralaštvo isprepleteno s razdobljima mirovanja, strast za pisanjem učinila je da se dječački literarni pokušaji polako, s godinama, razvijaju u neke nove dimenzije bilježenja osjećaja i misli.

S ljubavlju pišem i stvaram svaki stih, svaki redak u nadi da će ostaviti svoj trag u vama, a vi pak svoj trag u mojim stihovima ili pričama.

Svi članci ovog autora

Roditeljstvo

Bez teksta

 Sri, 22.4.2020.
Roditeljstvo

U mreži

 Čet, 13.2.2020.
Roditeljstvo

DAJ 5!

 Čet, 13.6.2019.
Stranica 1 od 3

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće