Nasja Duplančić

Nasja DuplančićUkupno članaka: 15

Ukupno pregleda: 23976

Nasja Duplančić

Samo da je kreativno. Koliko to vrijeme dopušta, a vrijeme baš nije uvijek na našoj strani, pogotovo ako smo roditelji. Malo vremena ostaje za mame i sve je teže naći onih pet minuta tišine.

Tako sam, umjesto da izrađujem nakit ili pišem pjesme odlučila smišljati recepte i tjedne jelovnike te ih podijeliti s onima kojima kuhanje nije najomiljenija aktivnost, a htjeli bi se hraniti zdravo bez previše utrošenog vremena.
Kuham baš svaki dan i to već 14 godina... Ono što je specifično i prepoznatljivo u mojim receptima su isključivo sezonske namirnice i nutritivno kvalitetni obroci za svaki dan.

Bez bespotrebnih kompliciranja, a opet malo drugačije i zanimljivo.
Posebna su mi inspiracija školarci, mali sportaši. Kao učiteljica po zvanju, rado i često pišem o pedagoškom pristupu kod izbirljive djece, kako se nositi sa zanovijetanjem za stolom te što tolerirati, a što ne.

Pobornica sam lokalnih namirnica i uvjerena sam da nam nisu potrebni skupi dodaci prehrani, egzotičnih naziva već da super hranu možemo naći u prirodi oko nas. Smatram da kvalitetnom prehranom i fizičkom aktivnosti možemo spriječiti mnoge bolesti, eliminirati stres, utjecati na raspoloženje, koncentraciju, izdržljivost.....U što sam se uvjerila bezbroj puta... Izbjegavam bijelo brašno, šećer, konzerviranu hranu, kupovne sokove.... U stvari 99 % namirnica kupujem na tržnicama ili kod malih domaćih proizvođača iz ekološkog uzgoja.

Iako svjesna važnosti zdrave prehrane, još uvijek za blagdane pečem kolače s bijelim brašnom i šećerom jer je tradicionalna kuhinja ono na čemu sam odrasla i ne mogu zamisliti blagdane bez prave orahnjače, pince, domaćih njoka....Dakle nekoliko puta godišnje zgriješimo, ali tijelo nam ne zamjera jer ga većinu vremena pazimo.

Nismo roboti, već ljudi i zdrava prehrana ne smije biti stres jer nam je cilj riješiti se stresa, a ne sebe opteretiti zabranama i ograničenjima. Kad tako postavimo stvari, s vremenom zdrava prehrana i zdrav način života postaju jedino prihvatljivi.

Ono smo što jedemo, zaista stoji.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće