Čitaj me!

Čet, 5.4.2018.

Neki dan primijetila sam kako se moja kolekcija nepročitanih novih knjiga toliko povećala da sam primorana smisliti neko novo mjesto na kojem bi u miru mogle čekati naše prvo čitanje. Svjesna sam da će najvjerojatnije proći još neko vrijeme prije no što utonem u neki novi svijet iznenađujuće mašte otkrivajući neprocjenjivo bogatstvo misli i osjećaja.

Hrana za dušu. Tako zovem svoje malo carstvo iz svoje kućne knjižnice, svaki pomno odabrani naslov koji nije bio kupljen samo da mi uljepša dan ili da popuni prazninu na policama, već da mi svojim tekstom oplemeni misli i ispuni srce. Iako nemam toliko vremena za čitanje koliko bih željela, shvatila sam da sam na vrlo zanimljiv način naučila kompenzirati tu svoju čežnju svakodnevno čitajući iz malenih nježnih pogleda svoje djece.

Ne postoje ljepše ispričane priče do onih koje nam maleni ispričaju svojim očima.

Svaki dan nova tema, nove dogodovštine, nove ideje i sve to uvezeno u bezbroj prelijepih misli koje nam dodatno vitaminiziraju srce i dušu. Neopisiva je sreća koja sjaji iz njihovi malenih očiju. Nezaboravan je svaki pogled koji nam upute, kojim god osjećajem bio ispunjen, jer za takve poglede ne postoje riječi kojima bismo ih mogli dočarati. Urežu nam se u srca i sjećanje i zauvijek ih čuvamo negdje duboko u sebi kao vječni podsjetnik na neponovljive priče koje su ispričali - samo nama.

citaj me
Foto: Depositphotos

Zanimljivo je kako se za te pročitane retke uvijek nađe mjesta koja treba popuniti. Učeći jedni od drugih postajemo riznica neprocjenjivog bogatstva. Na taj način ne samo da mogu bolje upoznati svoju djecu, već time otkrivam i nešto novo i o samoj sebi. Pretvorena u knjižnicu najljepših priča, nastojim i ja njihove dane oplemeniti dozom nečeg novog, nevjerojatnog, dodajući dozu nama odraslima poznatog.

U posljednje vrijeme svoju najveću inspiraciju pronalazim upravo u malenima. Iščitavajući im iz očiju oduševljenje ovim svijetom, osjetit ćemo zahvalnost za sve što imamo i sve što jesmo. Iskrenost u njihovom pogledu podsjetit će nas na svu dobrotu koju pružamo i koliko je još mnogo ima u nama. Zadivljeni, čeznut ćemo za novim temama, za novim pričama, jer, naposljetku, na policama duše uvijek ima mjesta.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće