Pozdrav vrtiću

Uto, 3.7.2018.

Ne postoji veća sreća i ljepši blagoslov od sretnog, nasmijanog djeteta. I nema ponosnijih roditelja od svih nas koji svakodnevno svjedočimo nevjerojatnom napretku naših mališana koji nas je doveo i do njihove prve životne prekretnice - završetka pohađanja vrtića i početka ozbiljnih priprema za školu.

Za njih, vrtić je bio malo carstvo u kojem su proveli najljepše dane svog ranog djetinjstva. Neki su u njega krenuli već od jaslica, drugi su svoju vrtićku pustolovinu započeli u malo kasnijoj dobi, ali s vremenom su svi zajedno postali jedna divna ekipa puna veselja, uvijek spremni na igru i učenje.

Početničke, još nesigurne im korake, budno su pratile njihove drage tete. Pokazale su im kako skupiti snage i ponovno se poslije svakog pada dići te kako upornošću može svatko od njih stići do svog cilja. Podučile su ih strpljenju, solidarnosti, empatiji. Otkrile su im tajnu kako će i oni puno toga moći kada budu još malo stariji.

pozdrav vrticu

Svakom godinom postajali su spretniji i pametniji, ali i ono najvažnije, bivali su sve sretniji.

Sklapali su nova prijateljstva i naučili da je teške trenutke lakše izdržati kada te vodi prijateljeva ruka. Zajedničkim istraživanjima otkrili su nova im mjesta. Sudjelujući u izradi zanimljivih projekata, uvidjeli su kako iz sloge i zajedništva mogu nastati velike prekrasne ideje čiji rezultat su još ljepši radovi i to radovi njihovih malenih ruku.

Ali kroz sve to razdoblje prepuno velikih promjena, naši maleni su nas svakodnevno podsjećali da, iako smo njihovi roditelji i uvijek smo za njih tu, ne moramo sve sami. Tu su za sve nas bile naše drage tete koje su s puno pažnje i brižnosti ispunile ljubavlju, veseljem, svojim vještinama i znanjem trenutke naših mališana koje nisu mogli provesti s nama.

Za sve im od srca veliko hvala, jer svakog jutra kada je u njihovim malenim snenim očima zaiskrila sreća, znali smo, svatko od nas, da činimo najbolje za njih i da će dan provesti u najboljem društvu okruženi predivnim ljudima punim razumijevanja i ljubavi.

pozdrav vrticu

Neka ih ta iskra sreće prati u njihovom daljnjem odrastanju.

I kao što Jure Kaštelan u jednoj od svojih pjesama kaže:
"Kraj je uvijek početak. Samo je korak
do vrata koja vode na put. ..."

Mi smo spremni za nove početke, jer samo na čvrstim temeljima mogu se graditi snovi.

Svim dragim odgojiteljicama i odgojiteljima hvala za svaki osmijeh, za svaku toplu riječ, za svaki savjet... hvala im za sav njihov trud.

Fotografije: Depositphotos

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće