Bogatstvo vrlina

Sri, 10.10.2018.

Vjerujem da svi mi nastojimo kod svojih mališana afirmirati urođene im vrline od njihove najranije dobi. Učeći ih razlici između dobrog i lošeg, pokrećemo u njima sposobnost djelovanja i reagiranja na najprikladniji način u nastaloj situaciji.

Hrabrost, umjerenost, pravednost, mudrost, nesebičnost, tolerancija, iskrenost, empatija, integritet, ljubav...samo su neke od vrlina koje nas krase i koje smo prenijeli na naše malene već samim njihovim rođenjem.

U moru mnogobrojnih vrlina, ponekad ni sami nismo svjesni da neke od njih posjedujemo jer smo ih nenamjerno pomiješali s vještinama ili nekim drugim odlikama.

bogatstvo vrlina
Foto: Depositphotos

Najbolje kod vrlina jest upravo njihova pritajena tajnovitost u svakome od nas, koja ponekad dođe do izražaja tek kada se nađemo u situaciji za pokazivanjem određene vrline.

One su tu, u svima nama. Zbog njih smo to što jesmo. Rođeni smo puni ljubavi, sretni, zahvalni, autentični, velikodušni, optimistični, maštoviti, kreativni, iskreni, časni, ponizni, skromni, radoznali..., jer mi smo ljubav, mi smo hrabrost, mi smo sve to i još mnogo više.

U svakome od nas krije se moćnik koji nam daje snage otkriti u sebi ono najbolje i živjeti u skladu s time. Na nama je da malene uvjerimo u bogatstvo vrlina koje čuvaju u sebi i svojim ih primjerom aktiviramo u njima, jer što će se s više vrlina odlikovati, to će im duše biti bogatije, a svako dobro još više naklonjeno.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće