Nesavršeno savršeni

Uto, 11.12.2018.

Ima dana kada jednostavno nismo zadovoljni samim sobom i to je sasvim u redu. Tada propitkujemo svoje postupke, svoje izjave. Razmišljamo jesmo li mogli nešto učiniti malčice drugačije. Nismo li možda kojim slučajem pretjerali nekom svojom reakcijom i time promijenili sliku sebe u tuđim očima.

Brinemo kako nas drugi vide, što o nama misle, jesu li zadovoljni nama ili bi nam najradije uputili bezbroj kritika vezanih uz naš izgled, naše postupke, naše stavove i razmišljanja. Uz sav taj teret kojeg si sami natovarimo na leđa, zaboravimo biti svoji i da nas, kada bolje razmislimo, nitko drugi ne tjera k savršenstvu, doli mi sami.

Zaboravimo da smo upravo takvi nesavršeni, kakav samo svatko od nas može na svoj način biti, u nečijim očima najsavršenije biće na svijetu i upravo takvi smo voljeni.

Štoviše, mogla bih slobodno reći, obožavani, jer u tim malenim očima koje nas oduševljeno promatraju nema ničeg drugog no čiste, iskrene ljubavi.
One ne vide mane. "Kako izgledaju mane?"
Ne primjećuju naše nedostatke. "Što su to nedostaci?"

nesavrseno savrseni
Foto: Depositphotos

U očima svoje djece mi smo jednostavno savršeni takvi kakvi jesmo.

Njima ne smetaju naše kile, bilo da ih je previše ili premalo, jer znaju da se mogu uvijek priviti uz nas i da će se u našem zagrljaju osjećati sigurno. Ne smetaju im naše loše frizure, jer će ih uvijek rado popraviti svojim malenim prstićima. Ne smetaju im kod očeva brkovi ili brada, kao ni previše ili premalo make up-a na licima njihovih mama, sve dok ih njihove usne obasipaju nježnim poljupcima.

Ne znaju za "loše dane" u kojima nam ništa dobro ne stoji i nismo si lijepi. Njima smo svakog dana sve savršeniji, jer mi smo njihovi uzori, njihovi idoli. Junaci smo koji se mogu boriti protiv zmajolikih nevolja, opakih čarolija, nevidljivih čudovišta i svakodnevnog užurbanog tempa između svih obaveza koje nas odvlače od njih kada to oni najmanje žele.

Svakom djetetu su njegovi roditelji najbolji. I mada i postoje neke stvari u kojima možda nismo vješti, oni nam to neće zamjeriti. Ako i ima koje pitanje na koje im nećemo znati dati odgovor, neće biti razočarani, jer to mora da je strašno teško pitanje kad na njega tata ili mama ne znaju odgovor, a oni inače sve znaju.

Najvažnije u tome svemu jest to da znamo biti svoji, originalni na svoj način i nezamjenjivi u svakom pogledu.

Zrcaleći se u njihovim očima uživajmo u ulogama koje su nam savršeno dodijeljene, diveći se svakodnevno svojim malim savršenstvima.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće