Božićno drvce sjećanja

Čet, 20.12.2018.

Sinoć smo kupili bor. Izašla sam iz auta uvjeravajući svoju ekipu da nam ne treba veliki bor. Bitno da nam se svidi, da je simpatičan i da nam bude po mjeri i u skladu s našom sobom u kojoj će biti smješten. Naša dnevna soba dosta je mala i nema smisla u nju gurati veliki bor oko kojeg nećemo moći prolaziti.

Dakle, zadatak je bio pronaći bor koji neće biti premaleni, neće biti preveliki, neće biti preširoki, a ni preuzak, naravno, da je mekan, da nas iglice ne bodu kad ga budemo kitili i dakako, da cijena bude prihvatljiva. Uz toliko zahtjeva nije bilo lako pronaći onaj pravi među mnoštvom izloženih borova koji su čekali na svoje kupce. No, potraga je bila brzo završena, jer čim sam stigla, ugledala sam ga naslonjenog na drvenu ogradu i kao da je čekao baš na nas. Onako simpatičan, omanji, mekih iglica, jednostavno savršen da ga pretvorimo u naše prekrasno božićno drvce.

Opijeni njegovim mirisom, odmah smo ga kupili i odnijeli kući. Iako nisam pobornik rezanja nečeg tako prekrasnog, dugovječnog, ovaj me borić osvojio svojom skladnom jednostavnošću i skromnošću, a njegov božanstveni miris koji će nas opijati narednih dana, ostat će zauvijek u našim sjećanjima.

bozicno drvce sjecanja
Foto: Depositphotos

Bit će to naše božićno drvce koje smo svi zajedno okitili, na kojeg smo htjeli staviti sve moguće ukrase koje imamo, na kojem su lampice posebno lijepo sjale i oko kojeg se okupila cijela obitelj. Ostat će dio naših uspomena na još jedan prekrasan Božić proveden s najmilijima, kao simbol ljubavi, veselja i zahvalnosti na svoj dobroti koja nam je iskazana tijekom godine, na svim lijepim stvarima koje smo imali prilike učiniti za druge. Zaogrnut će nas blagim mirisom crnogorice, baš kao što smo i mi druge grlili. Dotaknut će nas svojim čarobnim izgledom, kao što smo mi druge dotakli svojim lijepim riječima.

I onda, kada će proći ovo blagdansko ozračje, vjerojatno ga se nećemo sjetiti čitavu godinu. Možda čak niti tada, kada ćemo birati novo božićno drvce. Ali jednoga dana, u nekoj dalekoj budućnosti, zasjat će u našem sjećanju u svom punom izdanju, baš onakvo kakvo je bilo ovog Božića i naša djeca će nas tada podsjetiti na njegov prekrasan miris kojeg su zavoljeli kada su još bili mali, na radost njegovog ukrašavanja kada još nisu mogli dohvatiti najviše mu grane, na svu njegovu raskoš i sjaj kojima su bili zadivljeni zbog mnoštva lampica i sjajnih kuglica i raznoraznih prigodnih ukrasa. Jednom, kada ćemo se opet okupiti oko nekog novog božićnog drvca, ozarit će im se lica kada će ugledati božićni ukras koji im je bio najdraži kada su bili mali.

Okitimo naša srca svom radošću i ljepotom koju čuvamo u sebi, a duše nahranimo mirisom čiste ljubavi i vjere u bolje sutra. Sretne blagdane od srca vam želimo ja i moja obitelj.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće