DAJ 5!

Čet, 13.6.2019.

Muke po školi su završene i još jedno nezaboravno ljeto može početi. Svi su bili marljivi, svi su se trudili i dali najbolje od sebe; učitelji i profesori prenoseći svoje znanje i učeći djecu novim vještinama i umijećima, a djeca pak radoznalo upijajući preneseno im, usvajajući nova gradiva i cjeline.

Za jedne je ova školska godina bila pravo otkriće, sasvim novi izazov koji je bio pun iznenađenja, smijeha, suza, igre kroz učenje, učenja kroz igru, ali sve u svemu, jedno prekrasno iskustvo koje je prvašićima dalo novi vjetar u leđa i otkrilo im njihove mogućnosti. Tako je i moja prvašica zajedno sa svojim prijateljima iz razreda, a uz pomoć njihovih dragih učiteljica pomaknula granice ka višem, težeći novijem i boljem kako bi svi zajedno još lakše i s još više nestrpljenja dočekali drugi razred.

Drugi su pak od malih postali veliki i hrabro zakoračili u neke nove visine suočavajući se s novim predmetima, novim profesorima, novijim metodama učenja, istraživanja, prezentiranja naučenog. Baš kao i svim njegovim vršnjacima, tako se i mom sinu svidjela čarolija otkrivanja novih svjetova, smisao proučavanja pojedinih tema, ljepota prenošenja naučenog drugima. Pomažući si, uvidjeli su međusobne različitosti i sklonosti ka drugačijem.

Neke nove situacije i događaji ukazali su im koliko njihova mala srca mogu biti velika te koliko snage nose u sebi, a da ni ne znaju.

daj 5
Foto: Depositphotos

Produbili su neka prijateljstva, stvorili neka nova, pokazujući jedni prema drugima empatiju i razumijevanje. Sigurna sam da su pozitivne promjene i napredak, sada, na kraju školske godine, znatno vidljiviji naspram njenog početka, ne samo u ove dvije generacije, već u svakoj.

I zato mislim da im svima trebamo podići desne ruke i reći: daj 5! i pohvaliti ih za njihova postignuća.

Svatko od njih izborio se za svoj uspjeh najbolje što je mogao i znao i kako su mu okolnosti dozvoljavale. U životu uvijek ima nepredviđenih, nenadanih situacija koje nam spremno poremete sve naše planove, preusmjere naše ciljeve ili jednostavno naprave metež narušavajući našu dragu rutinu i sigurnost koje smo do tad imali. Zato svima dajem 5, bez obzira na ocjene, jer znam da je svatko od njih nešto naučio, neki i na svojim greškama i vjerujem da je svatko od njih spreman na bolje, novije, veće. Njihov zasluženi odmor ih čeka, pa neka bude ispunjen sa što više igre, razbibrige, sna, a onda opet od jeseni neka bude još više sreće.

Svoj djeci, svim učiteljima, profesorima i roditeljima želim dugo, toplo i bezbrižno ljeto!

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće