Božićna priča

Pon, 23.12.2019.

Da, mi odrasli skloni smo brige i probleme uvijek vuči za sobom, s posla kući, iz kuće na posao, u shopping, na izlet, iz dana u dan, pa i iz godine u godinu, svagda i svukud. To nas čini zabrinutima, zaokupljenima, nesretnima, čak i bespomoćnima. Zato nas naši maleni često optužuju da ne znamo uživati ni u čemu, da nemamo vremena za igru, odmor i onu, samo njima poznatu, bezbrižnost.

E pa mislim da je pravo vrijeme da djeci pokažemo suprotno. Mi to, ne samo da možemo, nego i želimo i štoviše, ovih blagdana će biti upravo tako. Opušteno ćemo pozavršavati sve svoje poslovne obaveze i u društvu najmilijih provesti nadolazeće blagdane i pamtiti ih kao jedne od najljepših do sada. Bez žurbe i pretjeranog trošenja novaca zakapajući samim time sebe u još veće dugove, obavit ćemo kupnju darova vođeni načelom manje je više i brižno birajući svaki pojedini poklon s puno pažnje kako bi vrijedila ona izreka: malo je, ali je od srca. Kreativni nered u našim domovima ukrasit ćemo s još nekim novim kreacijama, samo što će sada biti u božićnom duhu i pustit ćemo sami sebi i svim svojim ukućanima da slobodno uživamo u njemu. Kolače ćemo možda peći, a možda i nećemo. Uvijek se nađe koji komad fine pite kod susjeda, a da ne spominjem najmanje po tri vrste kolača kod baka i djedova.

Nećemo po cijele noći imati upaljene lampice da trepere susjedu u spavaću sobu. Definitivno nećemo kupiti ni bacati petarde da nam se kućni ljubimci ne izbezume od straha. Nećemo pripremiti tonu hrane koju ne možemo pojesti i onda taj višak baciti, jer bit će i ove godine ponekih stolova koji će zjapiti prazni.

Proslavit ćemo ovaj božanski rođendan kao da imamo sve i kao da nam ne treba ništa. U ljubavi, miru i veselju bit ćemo jedni drugima najljepša božićna priča.

S puno ljubavi, želim vam svako dobro!

bozicna prica
Foto: Depositphotos

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće