Tost sendvič za doručak, i to najbolji!
Foto: Darko Kontin

Tost sendvič za doručak, i to najbolji!

Uto, 2.5.2017.

Doručak, bio on za vikend kada imate više vremena ili čak u ponedjeljak može biti razlog zbog kojeg ćete se htjeti probuditi 15 minuta ranije.
Namirnice koje trebate za ovaj sendvič nisu ništa novo niti neviđeno ali ono što je mene posebno oduševilo u ovoj kombinaciji je kako svi okusi međusobno (savršeno) funkcioniraju.
Standardni prepečeni tost, zimska salama i pikant sir odlična su kombinacija sami po sebi, ali ovdje u dodatku pečenog jajeta i svježeg i još hrskavog povrća to sve ide na razinu više.
Na kraju svi ti okusi se prožmu i povežu oko okusa senfa za koji mi nije niti na kraj pameti bilo da bi mogao toliko učiniti za okus nekog sendviča i ne mogu sakriti oduševljenje okusom u ovoj kombinaciji.
Preporučujem da sami probate napraviti ovaj tost sendvič pa da mi javite je li i vas oduševio ili je to samo do mene :) da previše ne pričam o svom oduševljenju.

Potrebni sastojci:

  • 4 šnite integralnog tosta
  • 2 jaja
  • zeleni dio mladog luka (po želji)
  • 1/2 svježe rajčice
  • 8 šnita zimske salame
  • 2 komada sira u listićima (pikant)
  • senf (po želji)
  • sol (po želji)

Recept:

Recept je brz i jednostavan, a najduži dio biti će pečenje (oko 10 minuta).
S čašom ili modlicom izdubite sredinu 2 šnite tosta, a odstranjeni dio pojedite.

tost sendvic za dorucak

Na druge dvije šnite tosta namažite senf, zatim stavite zimsku salamu da prekrije cijelu šnitu, stavite pikant sir i na kraju preko svega izdubljene šnite tosta.

tost sendvic za dorucak

Odvojite žutanjke od bjelanjaka iz dva jaja i u bjelanjke izmiješajte nasjeckajte zeleni dio mladog luka i pola rajčice na kockice. S tim napunite otvore u tostu, posolite i na kraju na vrh dodajte žumanjke.
Ako želite da vam žumanjak ostane tekuć stavite na jaču temperaturu pečenja (200 stupnjeva), a ako želite da se i on ispeče pecite sendviče na manjoj temperaturi duže vrijeme.

tost sendvic za dorucak

Rekao bih vam da se mogu poslužiti i hladni, ali siguran sam da neće izdržati niti minutu jednom kada ih izvadite iz pećenice.

tost sendvic za dorucak

Dobro jutro i dobar tek :)!

Izvor i fotografije: Darko Kontin

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće