Besplatno predavanje i senzorna projekcija – kino dostupno svima

Uto, 4.4.2017.

Autizam i samostalan život

Dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja prema odluci Ujedinjenih naroda, ali cijeli četvrti mjesec posvećen je svjesnosti o autizmu. Cilj obilježavanja ovog dana je skrenuti javnosti pažnju na svjetski rastući problem autizma, te uputiti poruku o važnosti ranog dijagnosticiranja i rane intervencije u poremećajima iz autističnog spektra.

Poremećaji iz autističnog spektra predstavlja zabrinjavajuće rastući zdravstveni problem. Otprilike 67 milijuna ljudi danas u svijetu ima autizam.

Besplatno predavanje na temu "Autizam i samostalan život"

U povodu Dana svjesnosti o autizmu u POU Varaždin održat će se besplatno predavanje u srijedu, 5. travnja u 18 sati Eva Brlek, stručnjakinja u području rehabilitacije i psihoterapeutkinja realitetne terapije.

Na predavanju će biti riječi o osobitostima i specifičnostima poremećaja iz autističnog spektra, predstavit će se izazovi te suvremene mogućnosti u edukacijskoj rehabilitaciji s posebnim naglaskom na važnost rane intervencije, te osamostaljivanje za samostalan život.

Srijeda, 5. travnja u 18 sati
POU Varaždin (Hallerova aleja 1/II.)
Eva Brlek mag. rehab. educ. (Kabinet Nueva)
Ulaz je besplatan

senzorna projekcija

Foto: POU Varaždin

Senzorna projekcija


Pojam senzornih projekcija poznat je u svijetu, a kod nas je na inicijativnu Eve Brlek, mag. rehab. educ. krenuo prvo u kinu Tuškanac (HFS), zatim u Samoboru i Varaždinu. Projekt senzornih projekcija prepoznao je i Hrvatski audiovizualni centar, a ideja je da se barem jedno mjesečno diljem Hrvatske prikazuje animirani film prilagođen djeci sa senzornim poteškoćama po motom - kino dostupno svima.

Senzorna projekcija, projekcija je u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije. U prijevodu - projekcije će biti uz prigušena svjetla i slabijeg zvuka, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja ili baka, organizirano sa školom ili privatno.

Poanta je da senzorne projekcije budu javne i inkluzivne, a ne organizirane samo za djecu sa senzornim poteškoćama - dakle, dođite svi!

Prikazuje se film Hrabri mališan. Film nema dijaloga i prilagođen je za sve uzraste.

Subota, 8. travnja u 11 sati
kino Gaj (Gajeva 1)
Hrabri mališan, animirani film, 80 minuta
Ulaz besplatan

Više o filmu: http://www.kinogaj.hr/hrabri-maliscaronan.html

senzorna projekcija

Foto: POU Varaždin

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće