Bike Rijeka Weekend – 2 dana i 4 rute

Sri, 5.4.2017.

Vikend pred nama donosi nam druženje na dva kotača koje će ujediniti cijeli Riječki prsten – Bike Rijeka Weekend

Ljubitelji aktivnog odmora i rekreacije od 8. do 9. travnja imaju priliku istražiti i doživjeti područja oko Rijeke na posve drugačiji način. Biciklijadu su na konferenciji za medije najavili Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel Outdoor, Dolores Kukurin, direktorica Turističke zajednice grada Kastva i Robi Krulić, direktor Turističke zajednice grada Kraljevice, a prisutni su bili predstavnici turističkih zajednica i ostalih mjesta uključenih u biciklijadu.

Bogat poviješću i tradicijom, Riječki prsten je regija osebujnog susreta mora i gorskog kraja, a tijekom vikenda 8. i 9. travnja na raspolaganju će biti ukupno 4 duže i kraće rute kojima će se na 2 kotača obići najzanimljivije dijelove i atrakcije Kastva, Klane, Viškova, Jelenja, Čavli, Rijeke, Bakra, Kostrene i Kraljevice.

 Bike Rijeka Weekend

Rute prolaze dijelovima Biciklističke transverzale Riječkog prstena čija će atraktivna konfiguracija terena, kombinacija asfalta i makadama te jedinstveni pogledi na Riječki zaljev, učiniti ovu biciklističku pustolovinu ispunjenom i nezaboravnom.

Broj sudionika je limitiran te su obavezne prijave putem online obrasca. Kotizacija za 1 dan iznosi 50 kn, za 2 dana 80 kn, a uključuju majicu, ručak na kraju ture (za oba dana kod kotizacije za 2 dana), okrjepe i organizaciju i vođenje. Svima se preporuča nošenje kacige te posjedovanje rezervne zračnice.

PROGRAM

Subota, 8.4.
10 sati - Start (Kastav)

DUŽA RUTA (40 km / 520 m ukupnog uspona)
Kastav - Breza - Marčelji - Saršoni - Jelenje - Zastenice - Lukeži - Lopača - Kablari - Marinići - Kastav
KRAĆA RUTA (23 km / 250 m ukupnog uspona)
Kastav - Breza - Marčelji - Saršoni - Kablari - Marinići - Kastav
15 sati - Ručak (Kastav)

Nedjelja 9.4.
10 sati - Start (Kraljevica)

DUŽA TRASA (35 km / 650 m ukupnog uspona)
Kraljevica - Šmrika - Hreljin - Škrljevo - Sveti Kuzam - Sopalj - Bakar - Kraljevica
KRAĆA TRASA (23 km / 440 m ukupnog uspona)
Kraljevica - Križišće - Hreljin - Bakar - Kraljevica
15 sati - Ručak (Kraljevica)

---
Projekt Biciklistička transverzala Riječkog prstena i pripadajuća aplikacija za mobitele Bike Rijeka pokrenuti su u lipnju 2014. godine s ciljem kvalitetnije promocije Turističke zajednice grada Rijeke i turističkih zajednica riječkog prstena. Projekt objedinjuje postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena – biciklističku transverzalu. Aplikacija Bike Rijeka osvojila je do sada 2. nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) u siječnju 2016. godine te 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap održanom u srpnju 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Izvor: TZ grada Rijeke
www.visitRijeka.hr

Bike Rijeka Weekend

Fotografije: TZ grada Rijeke

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće