Štruklijada - izbor najboljih zagorskih štrukli 2017.
Izvor i fotografije: TZ Krapinsko-zagorske županije

Štruklijada - izbor najboljih zagorskih štrukli 2017.

Pet, 28.4.2017.

Štruklijada - Izbor najboljih zagorskih štrukli – održat će se u subotu, 06. svibnja 2017. godine od 15:00 sati u Zlataru na Trgu slobode.

Ove godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeće se 10 zagorskih restorana, agroturizama, hotela i toplica. Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, održava se po deveti puta.

struklijada 2017

Tijekom tjedan dana prije i tjedan nakon Štruklijade, odnosno u razdoblju od 28. travnja do 14. svibnja u 15 ugostiteljskih objekata odvijat će se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle.

struklijada 2017

Sa željom zaštite zagorskih štrukli i njihovoj pripremi prema tradicionalnoj recepturi i načinu pripremanja, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija d.o.o. 2009. godine pokrenule su manifestaciju Štruklijada, manifestaciju kojoj je glavni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli. Rezultat prvih konzultacija, ali i dokaz ozbiljnosti Županije vezan za zaštitu zagorskih štrukli jest i zaštita naziva manifestacije 2011. godine verbalnim žigom.

struklijada 2017

Daljnja nastojanja da se zaštite, ne samo zagorski štrukli, već i ostali zagorski tradicionalni proizvodi kao što su primjerice zagorski mlinci, dovela su i do osnivanja udruge Tradicija Zagorja.

Izvor i fotografije: TZ Krapinsko-zagorske županije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće