Dječji vrtić Čarobno ogledalce iz Varaždinskih Toplica dobio titulu "Tolerantan vrtić"
Foto: DV "Čarobno ogledalce"

Dječji vrtić Čarobno ogledalce iz Varaždinskih Toplica dobio titulu "Tolerantan vrtić"

Pet, 23.6.2017.

Tijekom 2016. godine Dječji vrtić "Čarobno ogledalce“ iz Varaždinskih Toplica dobio je pozivnicu FINI zavoda Radeče za uključivanje u međunarodni projekt "Say hello to the world".

Prepoznavanjem vrijednosti, kvalitete i ciljeva projekta kao sličnih ciljevima Kurikuluma Vrtića, uključili smo se u projekt " Say hello to the world " u pedagoškoj godini 2016/2017.

Naš vrtić partner u ovom projektu bio je dječji vrtić “NYKŠTUKAS” iz grada PLUNGE, Litva.

Djeca su kroz igru, superviziju mentora i program “Pet prstiju” učila o različitim kulturama i tradicijama, predstavljajući svoje okruženje i istražujući širi svijet . Pri tome su razvijala nacionalnu i građansku svijest, učila o sigurnom korištenju računala te riječi na stranom jeziku. Tako djeca otkrivaju multikulturalne razlike i navikavaju se na prihvaćanje različitosti što im pomaže da prevladaju predrasude i stereotipe te smanjuju netoleranciju.

tolerantni vrtic

Cjelokupna komunikacija se odvijala preko videopoziva kojima se pristupa preko “My Hello” aplikacije.

Svaki vrtić koji je uključen u projekt “Say hello to the world” i koji ga uspješno provede, na kraju dobiva častan naziv “Tolerantan vrtić”.

Tako je certifikat s takvim nazivom prije par dana stigao i na adresu našeg vrtića. Uključivanjem u projekt naš vrtić obvezao se sudjelovati u projektiranju i izgradnji “Tolerantnog vrtića” kao načina života. Time želimo podići multikulturalnu svijest, prihvatiti različite tradicije i utjecati na širu populaciju kako bi pomogli u poticanju i održavanju tolerantnijeg okruženja. Naslov „Tolerantan vrtić“ ukazuje djeci da iako nismo svi isti mi smo ipak jednaki.

tolerantni vrtic

Fotografije: DV Čarobno ogledalce

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće