Promovirana bojanka „Šetnja varaždinskim krajem“
Foto: Varaždinska županija

Promovirana bojanka „Šetnja varaždinskim krajem“

Uto, 7.11.2017.

Varaždinska županija izdala je bojanku "Šetnja varaždinskim krajem" kojoj su autorice Ivana Mikulec i Ana Koren Friščić, a čija je promocija nedavno održana u Dječjem vrtiću Zeko u Trnovcu.

Bojanka djecu vodi u avanturu sa zagorskim puranom Bučkom i njegovim prijateljima. Cilj je da djeca upoznaju tradicionalne životinje i autohtone proizvode varaždinskog kraja.

setnja varazdinskim krajem

Događanje je održano u sklopu projekta ''Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije'', kojeg provodi Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, a čiji je glavni cilj edukacija i podizanje svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak je istaknuo da se djecu već od vrtićke dobi želi educirati da prednost daju domaćim, autohtonim proizvodima.

- Često zaboravljamo na ono što imamo kod kuće i zato treba podsjetiti da Varaždinsko zelje i Zagorski puran imaju zaštićenu oznaku na razini Europske unije, a Varaždinski klipić zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na razini Hrvatske – istaknuo je dožupan Paljak i čestitao ravnateljici Dječjeg vrtića Zeko Anki Tomasović i odgojiteljicama na trudu koji ulažu da bi djeci približili domaće proizvode. Bojanka "Šetnja varaždinskim krajem“ bit će podijeljena i u svim ostalim vrtićima na području Varaždinske županije.

U bojanki su didaktički zadaci, a djecu se upoznaje s Varaždinskim zeljem, bućom, heljdom i drugim autohtonim proizvodima.

Uz promociju bojanke, u vrtiću je u povodu Dana kruha i Svjetskog dana kuhara održana radionica. Mališani su, uz pomoć Udruge kuhara Varaždinske županije, pripremala Varaždinske klipiće. Događanju su prisustvovali predsjednik Udruge kuhara Varaždinske županije Damir Crleni i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

setnja varazdinskim krajem

setnja varazdinskim krajem

setnja varazdinskim krajem

setnja varazdinskim krajem
Fotografije: Varaždinska županija

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i sl. Također koristimo i Google Analytics, koji sam, kao i mnoge druge stranice - koriste kolačiće.
Za više informacija pogledajte dokumente iz EU direktive za e-Privacy.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće