Radionice obnove suhozida "Kamik i gromači"
Fotografija: Udruga Dragodid, Lovran

Radionice obnove suhozida "Kamik i gromači"

Sri, 18.4.2018.

Općina Lovran i Udruga Dragodid organiziraju prvu radionicu obnove suhozida u Lovranu, 21. i 22. travnja 2018.

Pozivamo sve ljubitelje kulturne baštine, sve koji vole aktivni odmor i sve zainteresirane ljude dobre volje da nam se priključe u obnovi suhozida i pritom nauče više o vještini zidanja u suho. Obnova suhozida vodit će se pod budnim očima lokalnog majstora i dva voditelja iz udruge Dragodid na šumskoj stazi koja povezuje Liganj i Zaheje.

Ako do odredišta idete autom krenite uzbrdo iznad OŠ Viktora Cara Emina, vozite 3 min i parkirajte na prostoru neposredno ispred tzv. “Mrtvačke steni” koja se nalazi uz lijevi rub ceste. Zatim, pet minuta pratite šumski puteljak koji započinje cca 10 m ispod mjesta za vozila.

Molimo Vas da ponesete radnu odjeću i obuću, bocu vode i rukavice, a „pun pijat“ osigurajte najavom do dana održavanja radionice na br. mob: 091 7888 087. Radionica će se održati od 09.00 do 16.00 sati.

radionice obnove suhozida

Za sve koji dolaze na radionicu, a žive izvan Lovrana, PP Učka velikodušno je ustupio “Dom za mlade volontere“ u Lovranskoj Dragi gdje volonteri mogu prespavati.

Cilj ove radionice je prijenos znanja i tehnike suhozidanja te uključivanje stanovnika lokalnog područja u proces obnove dijela šumskog puta u vidu trajno raspoloživog pješačenja ruralnim područjem Lovrana.

Radionica je financirana sredstvima Općine Lovran i mjesnih odbora Lovranšćina i Medveja.

Za sve detaljnije informacije posjetite: https://www.facebook.com/events/164211170955348/

Izvor i fotografija: mag.archaeol. Mario Zaccaria, Udruga Dragodid, Lovran

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće