Japanski dizajn danas 100
Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Japanski dizajn danas 100

Pet, 8.6.2018.

Izložba pod nazivom "Japanski dizajn danas 100" počinje u ponedjeljak 11. lipnja 2018. u 19 sati u Tehničkiom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18, i otvorena je do 5. srpnja 2018.

Fokus izložbe je na dizajnu 100 japanskih proizvoda nastalih nakon 2010. godine. Tih stotinu svakodnevnih proizvoda vjerno reflektira život i sklonosti Japanaca iz kojih je proizašao sam dizajn proizvoda. Osim predstavljanja suvremenog japanskog dizajna, cilj ove izložbe je i predstavljanje suvremene japanske kulture.

japanski dizajn danas 100

Japanska fondacija specijalizirana je javna organizacija osnovana 1972. godine s ciljem promicanja međunarodnog razumijevanja putem kulturne razmjene. Ostvarila je programe na različitim područjima, uključujući međunarodni dijalog putem umjetničkih i kulturnih razmjena, promicanje učenja japanskog jezika u inozemstvu te podupiranje japanskih studija i intelektualne razmjene. U cilju jačanja razumijevanja japanske umjetnosti i kulture kroz vizualne umjetnosti, Fondacija priređuje putujuće izložbe različite tematike te surađuje s inozemnim muzejima na širokom rasponu izložbi.

japanski dizajn danas 100

Izložba Japanski dizajn danas 100 / Japanese Design Today 100 prvi je put organizirana 2004. i obilazi svijet posljednjih deset godina. Ovo je novoorganizirana verzija iste izložbe, koja sadržava 100 najboljih primjera japanskog dizajna s naglaskom na proizvode iz svakodnevice. Kombinira proizvode vrhunskog dizajna posljednjih godina s grupom predmeta modern(ističk)og dizajna od pedesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća koji su značajno utjecali na dizajn danas.

japanski dizajn danas 100

Dizajn kućanskih proizvoda djeluje kao zrcalo, odražavajući život japanskog društva i osobne životne stilove pojedinaca. Ti predmeti daju živopisnu sliku nade i snova ljudi koji upotrebljavaju proizvode kao i dizajnera i korporacija koji ih stvaraju. Cilj izložbe je upoznavanje posjetitelja s novijim trendovima i značajkama japanskog dizajna te sa značajkama današnje japanske kulture.

japanski dizajn danas 100

Organizatori su Veleposlanstvo Japana i Tehnički muzej Nikola Tesla uz podršku Japanske fondacije.

Radno vrijeme izložbe je od utorka do petka od 11 do 19 sati, te od subote do nedjelje od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom je zatvorena.

Ulaz na izložbu je besplatan.

japanski dizajn danas 100

japanski dizajn danas 100

japanski dizajn danas 100

japanski dizajn danas 100

japanski dizajn danas 100

Izvor i fotografije: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće