23. Međunarodna izložba cvijeća „Barok, glazba, cvijeće“

Pon, 17.9.2018.

Udruga vrtlara Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice Grada Varaždina, Varaždinske županije, Zagrebačke banke i ove godine u sklopu Varaždinskih baroknih večeri (VBV) organizira u kontinuitetu 23. Međunarodnu izložbu cvijeća od 20. do 23. rujna 2018. Ovaj projekt je uključen u Program gospodarsko - turističkih manifestacija Grada Varaždina za 2018. godinu.

Naziv izložbe je 23. Međunarodna izložba cvijeća „Barok, glazba, cvijeće“ kao popratni program VBV-a, a ove godine floristi prilagođavaju svoje cvjetne kreacije kulturnom blagu Japana zemlje partnera VBV-a.

Zahvaljujući Koncertnom uredu u našoj sredini ugostit ćemo floristu iz Japana. Uz njega vidjet ćemo radove florista iz Nizozemske, Italije, Slovenije, Slovačke, Švedske, Mađarske, Srbije. Ovom događanju pridružit će se Udruženja obrtnika (floristi) iz Splita, Koprivnice, Siska i Zagreba. Veliki doprinos izložbi daje tvrtka Parkovi, kako u sponzorskom tako i organizacijskom, izložbenom dijelu. Na izložbi sudjeluju floristi, vrtlari iz Varaždinske i Međimurske županije, te tvrtke, dobavljači i proizvođači opreme, materijala za aranžiranje cvijećem te hortikulturnog materijala iz Hrvatske i susjednih zemlja.

23 medunarodna izlozba cvijeca

U okviru navedenog projekta provode se i dva natjecanja. 2. međunarodno natjecanje mladih florista (timovi) u organizaciji Udruge i 12. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju i izvedbi cvjetnih instalacija. Očekujemo dolazak škola iz Slovenije, Slovačke, Nizozemske i Hrvatske. Organizator ovog dijela izložbe je Srednja škola “Arboretum Opeka“ iz Marčana.

Za sve posjetitelje prvenstveno za bake, djedove i njihove unuke organizira se besplatna cvjetna radionica. Ovom prigodom promoviramo Svjetski dan baka i djedova 2. listopada, koji je podržan od strane svjetske florističke organizacije FLORINT i Vatikana. Cilj je radionice potaknuti kulturu poklanjanja cvijeća, koja polako zamire, te podsjetiti se da su bake i djedovi „anđeli čuvari“ obitelji i imaju važnu ulogu u društvu u cjelini.

23 medunarodna izlozba cvijeca

Kao novost bit će prikazane slike cvijeća i motiva Japana u quilling tehnici, autorice Jadranke Poljak Rijavec, predsjednice Udruge kreativnog stvaralaštva Eter.

Posjetitelji će moći pratiti polaganje međunarodnog ispita za stjecanje Europske diplome cvjetnog dizajna FlorCerta.

Međunarodna izložba cvijeća promovira zajedništvo Udruge vrtlara Varaždinske županije i lokalne samouprave (Grada Varaždina, Varaždinske županije) i njihovih institucija i tvrtki (GMV, TZGV, Srednje glazbene škole, Parkova d.d., Koncertnog ureda) te već afirmiranih i nadaleko poznatih projekata VBV i strukovnih asocijacija.

Plan i program:

 1. Postavljanje izložbe: 18 .i 20. rujna 2018. od 9.00 do 15.00 sati
 2. Natjecanje učenika u aranžiranju: 20. rujna 2018. od 10.00 do 13.30 sati
 3. Otvorenje izložbe : 20. rujna 2018. u 18.00 sati
 4. Cvjetne radionice u Galeriji (quilling, prešano cvijeće, slike od cvijeća, izrada cvjetova od raznih materijala) 21.-23.rujna u jutarnjim i popodnevnim satima
 5. Promocija Svjetskog „DAN BAKA I DJEDA“ 22. rujna 2018. od 10,00 do 12,00 sati
 6. Trajanje izložbe : 20. rujna 2018. 18.00 do 19.00 sati, 21. – 23. rujna 2018. 10.00 do 19.00 sati

23 medunarodna izlozba cvijeca

Sadržaji izložbe:

 • Ulaz-atrij, gotička kula i dvorište Staroga grada
  - prezentacijski prostor za proizvođače i floriste
  - slike cvijeća i motiva Japana quilling tehnikom
  - radovi međunarodnog ispita FlorCert
 • Dvorište Staroga grada
  - vrtlarske instalacije škola i tvrtki
 • Galerija
  - vrtlarski unikati slikarica s cvijećem
 • Lapidarij
  - prezentacijski prostor za proizvođače i tvrtke
 • Zelene površine ispred Staroga grada
  - natjecanje učenika, cvjetne radionice, prezentacijski prostor sudjelovanje vrtića i osnovnih škola

Donacije građana 10,00 kuna (grupe 5,00 kuna)

Izvor i informacije: Predsjednica Udruge vrtlara Blanka Pazman mag.ing.hort
Fotografije: Depositphotos

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće