Jesen i zvjezdano nebo nad nama

Pet, 21.9.2018.

Provedite romantičnu jesensku večer u planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Zagreb i upoznajte jesensko nebo iznad nas.

U utorak, 25. rujna 2018. u 18 sati u Planetariju će se održati popularno predavanje za građanstvo na temu: "Jesen i zvjezdano nebo" nad nama predavača Zvonimira Drvara voditelja planetarija.

Iza nas je ljeto prepuno zanimljivosti na nebu, no to ne znači da ih neće manjkati i na jesenskom nebu. Jesenska ravnodnevica označava kako noći traju gotovo jednako dugo kao i dani na cijeloj Zemlji. Svi posjetitelji planetarija upoznat će se s izgledom neba prvih jesenskih večeri. Potražit ćemo poznata zviježđa koja se najbolje vide ujesen, poput Andromede, Pegaza, Ribe i Vodenjaka. Prikazat ćemo i izgled zvjezdanog neba i kroz ostale jesenske mjesece.

Bit će riječi i o tome kako se astronomski određuje početak jeseni koja ove godine počinje u nedjelju 23. rujna u 3 sata i 54 minute po našem vremenu.

jesen i zvjezdano nebo nad nama
Fotografija: Depositphotos

Glazbenu pratnju u planetariju predstavljat će Marija Župančić Horvat i Sara Župančić na violinama.

Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme i prije početka predavanja.

Izvor: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Izvor

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije i sl. Također koristimo i Google Analytics, koji sam, kao i mnoge druge stranice - koriste kolačiće.
Za više informacija pogledajte dokumente iz EU direktive za e-Privacy.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće