Rekreativna Kastavska biciklijada „Belica bike"

Pet, 28.9.2018.

Turistička zajednica grada Kastva, u suradnji sa Sportsko rekreacijskim klubom „RIKA“ te uz potporu Grada Kastva i pomoć Lovačkog društva „Lisjak“, u nedjelju 30. rujna organizira edukativno – rekreativnu Kastavsku biciklijadu „Belica bike“.

Kastavska biciklijada uz svoj neizostavni rekreativni, sadrži i edukativni dio o Kastavštini te povijesti šume Loza i Lužina, koju će na najbolji način predstaviti licencirani biciklistički vodiči.

rekreativna kastavska biciklijada

Rujanska biciklijada nosi naziv autohtone vinske sorte Kastavštine, belice, najavljujući tako nadolazeći vikend obilježavanja najvećeg kastavskog blagdana - BELE NEDEJE.

Predviđeno okupljanje biciklista je na šetalištu Fortica s početkom od 9:00 sati, a početak biciklijade u 10:00 sati. Potrebno je napomenuti kako su dobrodošli sudionici svih uzrasta i razina fizičke spremnosti.

Najmlađi biciklisti odvozit će, uz stručnu pratnju biciklističkih vodiča, kraću rutu u dužini od ukupnih 6 kilometara do lovačke kućice „Zvirić“, gdje će od lovaca lovačkog društva „Lisjak“ naučiti više o stanovnicima šuma „Loza“ i „Lužina“, a ostali će biciklisti odvoziti rutu dužine nešto kraće od 18 kilometara. Sudionike će stazama provesti troje licenciranih te jedan pomoćni biciklistički vodič.

Planirani povratak biciklista u Kastav je između 13:00 i 13:30 sati, kada je predviđen ručak sudionika. Kotizaciju u iznosu od 50 kuna za odrasle i 30 kuna za sudionike mlađe od 12 godina, koja uključuje ručak i okrijepu te degustaciju belice, moguće je, po izvršenju prijave imenom i prezimenom, te godištem na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uplatiti na SRK RIKA, Ćikovići 20, Kastav, račun HR2024840081107456555, te na dan događanja prije samog početka biciklijade.

rekreativna kastavska biciklijada

Svi sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost uz obaveznu upotrebu biciklističkih kaciga.

Također, preporuka sudionicima svakako je da, ako su u mogućnosti, sa sobom ponesu i dodatnu zračnicu. Za prijave čija je uplata izvršena do 3 dana prije događanja, Organizator se obvezuje pribaviti poklon za sudjelovanje!

Sve ostale informacije vezane za sudjelovanje na biciklijadi moguće je dobiti u Turističkom uredu TZ grada Kastva, osobnim dolaskom, putem kontakt telefona: 051 / 691 - 425 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

rekreativna kastavska biciklijada

rekreativna kastavska biciklijada

Izvor i fotografije: TZ Kastav

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće