Poznajem i poštujem dječja prava: razmišljam, govorim, sudjelujem
Fotografije izložbe pravobraniteljice za djecu

Poznajem i poštujem dječja prava: razmišljam, govorim, sudjelujem

Pon, 19.11.2018.

Izložba pod nazivom "Poznajem i poštujem dječja prava: razmišljam, govorim, sudjelujem" otvara svoja vrata 20. studenoga 2018. godine u 19 sati, povodom 15. obljetnice postojanja i rada Pravobranitelja za djecu Republike Hrvatske. Svečano otvaranje održat će se u Etnografskom muzeju u Zagrebu (Trg Mažuranića 14) pod vodstvom pravobraniteljice za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Na izložbi se predstavljaju radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Škole likovnih umjetnosti u Splitu, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, nastale u sklopu projekta „Poznajem i poštujem dječja prava“, ostvarenog od 2014. do 2018. godine.

poznajem i postujem djecja prava
Autor: ŠUDIGO Zabok, učenik Silvio Horvat, mentorica Aleksandra Mašić Tumpa

Izložba predstavlja vodič kroz Konvenciju o pravima djeteta i priču o dječjim pravima ispričanu maštovitim vizualnim jezikom bliskim djeci i mladima. Autorica postava je dr. sc. Zvjezdana Antoš, muzejska savjetnica u Etnografskom muzeju u Zagrebu, s kojim surađujemo u obilježavanju obljetnice.

Cilj projekta „Poznajem i poštujem dječja prava“ bio je zainteresirati učenike za dječja prava, upoznati ih s Konvencijom o pravima djeteta i potaknuti na kreiranje djeci bliskih i razumljivih poruka, koje su zatim bile prikazane javnosti na izložbi u Maloj kući dječjih prava i koje su objavljene u kalendaru. Godišnje kalendare koje su oslikali učenici proteklih smo godina dostavljali dječjim domovima, bolnicama, udrugama koje rade s djecom, organizacijama za dječja prava u Hrvatskoj i Europi te međunarodnim organizacijama s kojima surađujemo.

Otvaranje izložbe u povodu 15. obljetnice Pravobranitelja za djecu zamislili smo kao slavljenje dječjih prava i dječjega sudjelovanja, upravo na dan kad je donesena UN-ova Konvencija o pravima djeteta.

Katalog radova možete pogledati pod preuzimanja.

poznajem i postujem djecja prava
Autor: ŠUDIGO Zabok, učenica Marija Šuštić, mentor Nikola Sinković

Autor teksta pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, dipl. iur.
Fotografije izložbe pravobraniteljice za djecu

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće