Radionice pod nazivom "Razotkrivanje"
Foto: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Radionice pod nazivom "Razotkrivanje"

Sri, 16.1.2019.

Radionice pod nazivom RAZOTKRIVANJE održat će se 19 i 20. siječnja 2019. s početkom u 10 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Voditeljice radionice su Lea Vene i Ivana Čuljak.

U svom ormaru čuvate odjevne predmete iz Kamenskog, Varteksa, DTR-a, Slavonije, Uzora, Nade Dimić ili neke druge domaće tekstilne industrije? Donesite ih u muzej i podijelite s nama njihovu priču!

Svaki odjevni predmet „čuva“ doživljaje i iskustva osoba koje su ga nosile, posjeduje neku vrstu biografije, neodvojive od biografije vlasnika. Ujedno je i svjedok vremena i prostora, ali i društvenih normi pa i kulturnih procesa.

razotkrivanje

Metodom pričanja priče („storytellinga“) na radionici ćemo nastojati iščitati različite biografije, značenja i identitete odjevnih predmeta koje ga čine važnim i vrijednim čuvanja. Prizvat ćemo sjećanja vlasnika o vremenu u kojemu je odjevni predmet nastao/postao njegovim vlasništvom, važnim trenucima u kojima je bio nošen... Razmotrit ćemo procese nastajanja i razvoja biografija modnih odjevnih predmeta, njihovu prostornu, vremensku i društveno-kulturnu uvjetovanost te izraditi neku vrstu memorijskog zapisa.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je donijeti jedan ili više odjevnih predmeta proizvedenih u bivšoj ili aktualnoj domaćoj tekstilnoj industriji.

To može biti modni, ekskluzivan predmet, kao i svakodnevni, odjevni predmet, iz osobne garderobe ili obiteljskog nasljeđa. Pozivamo sudionike da ponesu i fotografije iz obiteljskog albuma (ako takve postoje) koje dodatno potiču sjećanja i asocijacije.

Prijave i dodatne informacije:
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel./mob: 01/4881-614; 091/573 0082.
kontakt osoba: Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta

razotkrivanje

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Fotografije su iz fundusa Muzeja grada Zagreba.

Izvor i fotografije: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće