Noć muzeja 2019. u Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: TZG Krapinsko-zagorske županije

Noć muzeja 2019. u Krapinsko-zagorskoj županiji

Pon, 28.1.2019.

Noć muzeja 2019. održat će se u petak 01.02.2019. u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, već 11 godinu za redom. Muzeji Hrvatskog zagorja (Dvor Veliki Tabor, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna, Galerija i Studio Antuna Augustinčića i Muzej Staro selo Kumrovec) i ove će godine biti aktivni sudionici Noći tog kulturnog događaja.

Noć muzeja trajat će od 18:00 do 01:00 sat, a ulaz potencijalnim posjetiteljima bit će slobodan.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Inovacije i digitalna budućnost“. Većina programa bit će usmjerena prema namjeri predstavljanja publici iskustava u primjeni digitalne tehnologije u radu institucija, te upotrebi iste kako bi se i virtualno približila muzejska i vlastita budućnost. Zanima li vas kakve digitalne sadržaje nude Muzeji Hrvatskog zagorja i kakva im je budućnost u tom smislu, obiđite 1. veljače svaki pojedinačni muzej. Vremena ćete imati dovoljno.

noc muzeja 2019 krapinsko

Muzej oldtimera Presečki u Noći muzeja će svojim posjetiteljima, osim osnovnih izložaka: raznoraznih starodobnih vozila, motora, bicikala popraćenim brojnim edukativnim sadržajima s izloženim tematskim fotografijama, nuditi istinski doživljaj uvida u iskustva restauracije starodobnih vozila. Tako će se posjetiteljima predstaviti restauratorski radovi izvedeni na vozilu Mercedes SL 190 iz 1957. godine, ujedno će imati priliku razgledati navedeno vozilo u samom procesu restauracije, radionicu i upoznati se s radovima u praksi.

Muzej Radboa u Noći muzeja ima pripremljen program koji obuhvaća: nastup i promociju Radobojskih mažoretkinja, predavanje digitalna tehnologija danas, predstavljanje filmova o radobojskoj baštini, Virtual reality promociju i otvorenje izložbe: "Radobojski radioamaterizam".

Muzej grada Pregrade će obilježiti ovogodišnju Noć muzeja zanimljivim događanjima na temu inovacija, namijenjenim svim dobnim skupinama posjetitelja. Program će započeti u Galeriji Muzeja u 17:00 sati uz nekoliko projekcija epizoda kultnog animiranog filma Profesor Baltazar, a inspirativni crtići na temu inovacija namijenjeni su našim najmlađima. Muzej će tijekom Noći muzeja biti otvoren od 17:00 sati do ponoći, a ulaz je slobodan.

noc muzeja 2019 krapinsko

Izvor i fotografije: TZ Krapinsko-zagorske županije

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće