Radionica "Kreativnog recikliranja odjeće i vrećica"

Uto, 19.3.2019.

Radionica "Kreativnog recikliranja odjeće i vrećica održat će se 23 i 24. ožujka 2019. s početkom u 10 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Voditeljica radionice je Mateja Medić, modna dizajnerica, sociologinja i filozofkinja.

Tekstilna industrija jedan je od najvećih onečišćivača okoliša. Pored negativnih posljedica proizvodnje, veliki problem predstavlja i gospodarenje tekstilnim otpadom. Prema statističkim podacima svako kućanstvo godišnje proizvede 4 kg tekstilnog otpada. Čak 90% otpada nastalog unutar kućanstava može biti ponovno korišteno.

Sudionici radionice naučit će kako se „riješiti“ tekstilnih predmeta i vrećica nagomilanih u ormarima, a da pritom ne zagađuju okoliš. Okolišu će napraviti uslugu, a sebi izraditi novu torbu, nakit ili neki drugi zanimljiv predmet.

radionica kreativnog recikliranja
Foto: Depositphotos

Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina. Sudjelovanje je besplatno. Na radionicu je potrebno donijeti plastične vrećice i pamučnu tkaninu (staru T-shirt majicu).

Prijave i dodatne informacije:
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel./mob: 01/4881-614; 091/573 0082.
kontakt osoba: Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.P.02.1.1.03.0043

Izvor: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće