Inicijativa za maturante „PROMijeni me“
Foto: Tea Čizmek Mesarić

Inicijativa za maturante „PROMijeni me“

Pon, 15.4.2019.

Radi se o prikupljanju odjeće i obuće za maturante koji si ne mogu priuštiti odjeću za maturalnu večer, kako bi ipak sudjelovali u najvažnijoj večeri do sada - onoj maturalnoj.

Naziv „PROMijeni me“ dolazi od engleske riječi „Prom“ (maturalna večer) i glagola „promijeniti“ što se odnosi na promjenu vlasnika stvari (haljina, cipela, torbica...).

Inicijatorica Tea Čizmek Mesarić pokrenula je ovu inicijativu zato jer vjeruje da svi mi imamo sve, netko ima viška, netko manjka, ali pametnijom raspodjelom možemo postići da nitko ne oskudijeva. Prošle godine je vidjela jednu objavu u kojoj su se poklanjale cipele za maturanticu, pa je došla na ideju da sljedeće godine pokrene nešto slično. Tako je sve i započelo - objavila je svoje 3 haljine i jedne cipele, a kasnije je nadodala još nekoliko haljina i cipela.

promijeni ime

Kako sve funkcionira?

  1. Donatori pošalju fotografije predmeta koje žele donirati.
  2. Fotografije objavimo na našoj FB stranici.
  3. Maturant/ica odabere željeni predmet (komentarom ili u inboxu).
  4. Spajamo donatore i maturante, kako bi donatori direktno poslali maturantima predmet/e.

Rezultati

  • Inicijativa traje 3 tjedna i do sada je prikupljeno preko 100 predmeta (haljine, cipele, torbice, kombinezoni, muška odijela), a posebno smo sretni što smo već uspjeli spojiti 6 maturantica i njihovih donatorica.
  • Ono što nas je dodatno ganulo je gesta jedne drage djevojke s područja Pule koja je odlučila pokloniti 2 šminkanja za maturalnu večer, a to je potaknulo i druge vizažiste i frizere da poklone svoje usluge, tako da se možemo pohvaliti s besplatnim uslugama šminkanja, pravljenja frizura i izrade noktiju diljem Hrvatske.

Za sve informacije možete se obratiti putem Facebook stranice https://www.facebook.com/promijeni.me/ sve je besplatno i anonimno!

Izvor i fotografija: Tea Čizmek Mesarić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće