Adriatica Folk Fest 2019.

Sri, 19.6.2019.

Ljubitelji folkloristike, posebno tradicionalnih plesova i pjesama, znaju da se na Rivijeri Crikvenica već nekoliko godina zaredom u lipnju i kolovozu održava Međunarodni folklorni festival „Adriatica Folk Fest“. Ove je godine prvi termin festivala u Selcu od 19. do 23. lipnja, a drugi u Crikvenici od 21. do 25. kolovoza.

Lipanjski je susret folkloraša u Selcu zakazan za petak, 21. lipnja na novom trgu (Obala hrvatskih branitelja) od 21 h. Bit će to vesela i opuštena večer uz more u društvu raznih zanimljivih kultura, narodnih običaja te predivnih živopisnih ženskih i muških narodnih nošnji koje nemamo priliku vidjeti svaki dan. Sakupljači, čuvari i promotori kulturne baštine i tradicije iz raznih krajeva svijeta će na pozornici zvukom, riječju i pokretom kazivati priče o kulturno-povijesnom blagu i promovirati bogatstvo različitosti među narodima.

adriatica folk fest 2019

Ovo lipanjsko izdanje festivala predstavlja Večer slovačkog folklora jer 150 sudionika dolaze upravo iz Slovačke, a domaćina će predstavljati KUD „Vatroslav Lisinski“ iz Crikvenice. Večer će brzo proletjeti uz dinamične nastupe folklornih skupina i upoznavanje zanimljivih tradicionalnih pjesama i plesova, a sudionici će, kao i svake godine, posebno uživati u druženju, sklapanju novih prijateljstava i upoznavanju Rivijere Crikvenice.

adriatica folk fest 2019

Organizator Međunarodnoga folklornog festivala "Adriatica Folk Fest 2019." je udruga "Hrvatski folklorni festivali" iz Zagreba. Suorganizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskoga. Festival se organizira pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Crikvenice i Gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog.

Izvor i fotografije: TZG Crikvenica

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće