Još jedan Erasmus+ projekt Dječjeg vrtića Zeko
Foto: DV Zeko, Varaždin

Još jedan Erasmus+ projekt Dječjeg vrtića Zeko

Pet, 8.11.2019.

Varaždinski Dječji vrtić Zeko kontinuirano ulaže u kvalitetu i stručnost svojih zaposlenika. Tako je ove jeseni započeo još jedan njihov Erasmus+ projekt pod nazivom KOKOOS: Kompetentni odgojitelji za kvalitetni odgojno-obrazovni sustav. Zdravstvena voditeljica vrtića Maja Skupnjak i pedagoginja Ana Koren Friščić boravile su od 23.-27.rujna na Erasmus+ KA1 strukturiranom tečaju u Barceloni.

Tečaj na temu poticanja kreativnog načina razmišljanja pružio je sudionicima bogatstvo novih kreativnih metoda, igara i tehnika za poticanje kreativnosti kod djece, ali i odraslih. Nove metode rada obogatit će vrtićki kurikulum, kao i ojačati sposobnosti i vještine njegovih zaposlenika. Maja i Ana su u Barceloni sudjelovale u nastavi u privatnoj internacionalnoj školi Princess Margaret School Barcelona, koja je pravi primjer motiviranih zaposlenika i sretnih učenika.

Tečaj je, osim sudjelovanja u neposrednom radu, omogućio stručnim djelatnicama vrtića i vrijeme za razgledavanje ovog predivnog grada na jugu Španjolske. Maja i Ana uspjele su istražiti najvažnije znamenitosti i specifičnosti, te se na licu mjesta upoznati s političkim težnjama pokrajine Katalonije, a čijoj kulminaciji svjedočimo u medijima otkako su se naše sugrađanke sigurno vratile kući.

Kreativnost na svakom kutku grada, srdačnost i otvorenost ljudi, suvremenost i tradicija, živost i mladost, multikulturalnost i nezamjenjiva arhitektura, ugodna klima i beskrajne sredozemne pješčane plaže obilježile su još jedno predivno Erasmus iskustvo u ovom vrtiću.

Inače, u Dječjem vrtiću Zeko u posljednjih je šest godina (od ulaska Hrvatske u EU) realizirano ukupno čak trideset mobilnosti s putovanjima na edukacije diljem Europe, provedeno je dvadeset eTwinning projekata i dva Erasmus+ projekta. Kvalitetan učitelj temelj je napretka nacije, a u Dječjem vrtiću Zeko to su odavno već ozbiljno shvatili.

erasmus u Barceloni

erasmus u Barceloni

erasmus u Barceloni

Izvor i fotografije: DV Zeko, Varaždin

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće