Senzorna projekcija u kinu Gaj, Varaždin
Foto: Kabinet za razvojnu podršku i savjetovanje NUEVA

Senzorna projekcija u kinu Gaj, Varaždin

Čet, 12.11.2020.

U subotu 14.11.2020.godine u 17:00 sati u kinu Gaj održat će se besplatna senzorna projekcija koja je namijenjene prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama, no dobrodošla su sva djeca.

Ovaj put pratimo avanture znatiželjne Pčelice Maje koja sa svojim prijateljem spašava svijet, te okončava dugotrajno neprijateljstvo između pčela i stršljena.

U prijevodu, senzorna projekcija znači da će svjetla biti prigušena, a ne ugašena i da će zvuk biti tiši u odnosu na onaj na koji smo navikli u kinima, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, nastavnika, prijatelja, baka, djedova i dr. Film za senzornu projekciju je pomno biran kako bi ga djeca sa senzornim poteškoćama mogla pratiti. Za vrijeme senzorne projekcije djeci je omogućeno kretanje u prostoru, te po potrebi izlaženje i ponovno ulaženje, ovisno o potrebama djeteta. U senzornoj projekciji su djeca na prvom mjestu, tako da sve njihove potrebe moraju biti zadovoljene pod motom kino za sve kino dostupno svima.

senzorna projekcija
Foto: Kabinet za razvojnu podršku i savjetovanje NUEVA

Koncept senzornih projekcija pokrenut je još 2016. godine od strane Eve Brlek, stručnjakinje u području edukacijske rehabilitacije i realitetne terapije i Sandre Malenice, prof. kroatistike i komparativne književnosti. Projekt senzornih projekcija prepoznali su i Hrvatski audiovizualni centar , Hrvatski filmski savez i Društvo hrvatskih filmskih redatelja koji ih sponzoriraju, a ideja je da se barem jedno mjesečno diljem Hrvatske prikazuje animirani film prilagođen djeci sa senzornim poteškoćama s ciljem što uspješnije integracije i inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu, želimo da sva djeca imaju jednake prilike u svemu pa tako i u odlascima i uživanju u filmovima i kinu.

Zahvaljujemo na Vašem vremenu i želimo kino dostupno svima! :)

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće