#recimikakosi - Roditelji za djecu
Foto: Monika Bombelles Melnjak, mag. psych.

#recimikakosi - Roditelji za djecu

Uto, 1.12.2020.

Kupnjom dječjih zaštitnih maski za lice možete donirati u humanitarne svrhe. Kampanja humanitarnog karaktera #recimikakosi - Roditelji za djecu ima u cilju podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite mentalnog zdravlja, a slijedom toga ističe i potrebu edukacije o mentalnom zdravlju.

reci mi kako si

Prvi i osnovni korak prema osvještavanju postojanja mentalnog zdravlja i upoznavanja s pojmom mentalne higijene, jest osvještavanje vlastitih emocija i nužnosti za razgovorom o njima.

Često se događa da odrasli zbog užurbanog života i drugih obaveza zanemaruju razgovor o emocijama sa svojom djecom, što u djeci ostavlja osjećaje tuge, frustracije i bezvrijednosti. Epidemiološka situacija u kojoj smo se našli itekako utječe na mentalno zdravlje, stoga je to još jedan veliki razlog zašto je upravo sada ključno vrijeme za razgovore o emocijama.

Sa željom da se ta problematika psihološke nestabilnosti djeteta približi općoj populaciji na aktualan i zanimljiv način, nastala je ideja da se na zaštitnim maskicama za lice, kroz šest zanimljivih animiranih likova prikaže šest osnovnih emocija. Kroz scene iz njihovih života može se lakše pokrenuti razgovor s djecom i naučiti ih kako se nositi s pojedinom emocijom.

Kampanja je pokrenuta od strane MBM PSY, privatne psihološke prakse koju vodi Monika Melnjak, mag.psy. 50% prihoda od prodaje maskica za lice donirat će se Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost”. Ovim putem želimo pozvati sve čitatelje da postanu dio ove humanitarne priče kupnjom maskica za najmlađe.

Možete nas posjetiti na www.recimikakosi.com, a aktivni smo također i na Facebook i Instagram stranici.

reci mi kako si

reci mi kako si
Fotografije: Monika Bombelles Melnjak, mag. psych.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće