Stres u školi - kako si pomoći?
Foto: Irena Harači Pintarić

Stres u školi - kako si pomoći?

Pet, 7.4.2017.

"Trening životnih vještina" preventivni je projekt koji se provodi u osnovnim školama Međimurske županije.

Program je pokrenuo Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i školskim preventivnim programima. Provodi se četvrtim razredima svih osnovnih škola u Međimurskoj županiji i njime je obuhvaćeno ukupno 1143 učenika i 82 učitelja razredne nastave.

Kroz ovaj program koji je trenutno u drugoj fazi pokušavamo preventivno djelovati na djecu

Posebice na način da ih se osnaži, da se utječe na njihove stavove, da postanu samopouzdaniji te se uspješnije bore s izazovima kao što je ovisnost, osobito ovisnost o opojnim drogama koje su među vodećima – istaknula je Marina Payerl–Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u OŠ Belica, gdje je održana edukacija u okviru ovog programa. Održano je i predavanje "Kako se pravilno zauzeti za sebe", o čemu je govorila prof. dr. sc. Dubravka Miljković, profesorica psihologije i pedagogije Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Na dosadašnjim edukacijama odrađene su četiri teme: samopoštovanje, odlučivanje, pušenje i reklamiranje, dok će se u ovom polugodištu fokusirati na suočavanje sa stresom, komunikacijske vještine, socijalne vještine i kako zauzeti se za sebe.

Program "Trening životnih vještina" razvija samopouzdanje, vještine donošenja odluka, rješavanje konflikata, kontrole emocija te socijalne i komunikacijske vještine

Krajnji cilj programa je smanjiti porast konzumiranja sredstava ovisnosti među učenicima od šestog do osmog razreda i za 30 % kompetentnost nastavnika za rad na tom planu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće