Aplikacija e-oglasne ploče
Halloween party
Foto: Udruga kreativnog stvaralaštva Eter

Halloween party

Čet, 24.10.2019.

Noć vještica ili Halloween (Hallowe'en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows' Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih Svetih). Kod nas poznatiji kao „Noć vještica“. Slavi se prije svega u Irskoj, SAD-u, Kanadi, Puerto Ricou, Australiji i Novom Zelandu. Premda je Halloween skraćeni oblik od arhaičnog engleskog imena za blagdan Svih svetih All-Hallow-even, All Hallows’ Eve, Noć vještica je, prema katoličkim službenicima, poganski blagdan izravno suprotstavljen katoličkom blagdanu Svih svetih.

Svetkovina je nastala na temelju keltskih poganskih obreda u slavu žetve, a danas se slavi, većinom u anglosaskim zemljama, kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u mitološke likove poput vještica, vampira, duhova, zombija, goblina i ukrašavanje kuća i okućnica bundevama (Jack-o'-lantern), paukovim mrežama, kosturima, gledanje horor filmova, sve u svrhu zastrašivanja, jer se u davnim vremenima strašenjem tjerala smrt uoči Dana svih svetih.

S obzirom na to da se kod nas slavi Noć vještica, slave ga većinom mladi i djeca tako da malo luduju i straše jedni druge. Ali prije same proslave treba se potruditi i izraditi maske, izdubiti bundeve, ukrasiti dom ili mjesto gdje će se održati zabava. Tako ćemo mi danas izraditi dio rekvizita za noć vještica, radimo pauka

Potrebno je:

  • Pomponi
  • Čupava žica
  • Plastične oči,
  • Škare
  • Ljepilo (može vruće, može i bilo kakvo drugo) i
  • 1 par ili više malih ručica

haloween party

Prvo pomponu zalijepimo oči, zatim žicu prerežemo na 8 jednakih dijelova (standardna duljina žice trebat će nam dvije za jednog pauka). Nakon toga zalijepimo nožice i pauk je gotov. Na isti način možemo izraditi i razna druga čudovišta, npr. buljave oči, dajte slobodno mašti na volju.

haloween party

haloween party

haloween party

haloween party

Želimo vam dobru zabavu u izradi, ukrašavanju i partijanju.

Fotografije: Jadranka Poljak Rijavec

Napiši komentar
Komentirajte prvi!
Navigacija kroz sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće